Στο μάθημα της Τρίτης 19/5/2015 αναλύσαμε τα τυπικά
χαρακτηριστικά μιας καρέκλας φαγητού και τις ανατροπές τους. Στη συνέχεια
σχεδιάσαμε μία καρέκλα που θα πληρούσε μία ανατροπή. Αφού συγκεντρώσαμε ανά
ομάδα όλες τις λύσεις καταλήξαμε στην εξής λίστα:
ΚΑΡΕΚΛΑ ΦΑΓΗΤΟΥ
v
Τυπικά
Χαρακτηριστικά
1.Αναλογία διαστάσεων καρέκλας σε σχέση με το τραπέζι
2.Σταθερότητα – Ελαφριά κατασκευή για εύκολη μετακίνηση
3.Εξυπηρέτση διαδικασίας σίτισης
4.Συμπαγή και ανθεκτικά υλικά
5.Σχημαστισμός ορθής γωνίας μεταξύ πλάτης και καθίσματος
6.Σε περίπτωση ύπαρξης σκελετού 4 ποδιών, σύνδεσμοι μεταξύ
των μελών
7.Ατομική χρήση και διαστασιολόγηση για 1 άτομο
v
Ανατροπές
1.Μεταβαλλόμενο ύψος ( κακή αναλογία)
2.Στήρηγμα για τα χέρια
3.Ακατάλληλα υλικά
4.Ανυπαρξία πλάτης
Η διαδικασία αυτή θα μας βοηθήσει να επιλύσουμε τις ατομικές
μας εργασίες. Θα λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας τα τυπικά χαρακτηριστικά του
αντικειμένου που εξετάζουμε και σε επόμενο στάδιο, τις ανατροπές που επιλέγει ο
αρχιτέκτονας να εφαρμόσει ώστε να ξεχωρίζει το αντικείμενο από το τυπικό.
Οι 5 Καρέκλες που σχεδιάστηκαν με με μία ανατροπή είναι :
1. Αύξηση του ύψους των ποδιών2. Αύξηση του ύψους της πλάτης
3. Εναλλακτική στήριξη
4. Διαφορετικό υλικό
5. Αλλαγή σχήματος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου